Τοπικά

Χωρίς χρίσματα οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Ν.Δ.

Να αφήσει τις κοινωνίες να εκφραστούν προσανατολίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της Ν.Δ., δίχως να δώσει χρίσματα σε υποψηφίους δημάρχους, αλλά στηρίζοντάς τους διακριτικά.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε πρόσφατη συνέντευξή του (ΣΚΑΪ), ερωτηθείς σχετικά για το πώς θα κινηθεί στο εν λόγω ζήτημα, απάντησε πως «πρώτο μέλημα είναι να ακούσει αυτό που επιθυμούν οι κοινωνίες».

Στην Πειραιώς αυτή είναι και η επικρατούσα άποψη, να μη δοθούν επισήμως «χρίσματα» δηλαδή σε «εκλεκτούς» του κόμματος, αλλά να «ακούσει» τους ίδιους τους πολίτες να υποδείξουν ποιον θεωρούν τον καταλληλότερο.

Τι θα γίνει στα Τρίκαλα

«Οι κοινωνίες θα αποφασίσουν και το κόμμα θα ακολουθήσει» είναι η λογική της Ν.Δ. και στον Νομό Τρικάλων. Στο Νομό μας η γαλάζια επικράτηση ήταν απόλυτη το 2014 με τρεις καθαρούς νεοδημοκράτες δημάρχους (Σινάνη, Μαράβα, Μεριβάκη) και έναν… συνεργαζόμενο (Παπαστεργίου), ο οποίος ωστόσο αμέσως μετά γράφτηκε στο κόμμα και ψήφισε και στις εσωκομματικές εκλογές.

Για το 2019 η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Θεωρείται δεδομένη η διακριτική υποστήριξη της Ν.Δ. στον Χρήστο Σινάνη στην Καλαμπάκα και του Κώστα Μαράβα στην Πύλη. Δεδομένη είναι η υποστήριξη και του Δημήτρη Παπαστεργίου στα Τρίκαλα, αν και εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό αν παραμείνει στο Δήμο καθώς φημολογείται εντόνως ότι θα κατέβει για βουλευτής της Ν.Δ.. Τέλος στο Δήμο Φαρκαδόνας και με τα όσα κωμικοτραγικά εξελίσσονται την τελευταία τριετία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ν.Δ. μπορεί να ακολουθήσει το…. δόγμα της «κοινωνίας», η οποία λένε ότι θα εκφραστεί σε ένα νέο πρόσωπο, σοβαρό και μετρημένο με απήχηση σε όλους τους χώρους, πάνω από κόμματα, με καταγωγή από την Οιχαλία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης