Παραπολιτικά

Η Μπρουζούκη δήμαρχος μετά την παραίτηση Παπαστεργίου. Εκκινούν οι διαδικασίες

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί επίσημα η παραίτηση του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου από τη θέση του. Αμέσως μετά, την Τετάρτη, θα εκδοθεί από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση η “διατακτική πράξη” σύμφωνα με το άρθρο 89/ παράγραφος 3 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και σύμφωνα με αυτή ορίζεται δήμαρχος η 1η σε ψήφους δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Επανεκκίνηση Τώρα”, Νικολέτα Μπρουζούκη.

 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει: “Αν αυτός που έχει εκλεγεί δήμαρχος παραιτηθεί, εκπέσει, αποβιώσει ή η θέση του μείνει κενή, τα καθήκοντα του δημάρχου εκτελεί, ώσπου να εκλεγεί νέος δήμαρχος, ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε περίπτωση ισοψηφίας εκείνος που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Αν δεν υπάρχουν σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού, τακτικοί ή αναπληρωματικοί, τα καθήκοντα του δημάρχου εκτελεί ο σύμβουλος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση. Αν δεν υπάρχουν σύμβουλοι του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού, καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα του δημάρχου σύμβουλοι από τους λοιπούς συνδυασμούς με τη σειρά της εκλογικής τους δύναμης και με τη σειρά που έχουν ανακηρυχθεί από το αρμόδιο δικαστήριο”.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στη δήλωσή του επισημαίνει ότι “αύριο θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Δημάρχου από την ομάδας μας, την Επανεκκίνηση, που θα τρέξει το Δήμο και θα είναι ο ίδιος που θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Τρικαλινών τον Οκτώβρη” και το υπογραμμίζει πως η παράταξη πρέπει να πάει συντεταγμένα στις εκλογές.

Η Νικολέτα Μπρουζούκη αναλαμβάνει σε αυτή τη φάση έναν εξαιρετικό κρίσιμο ρόλο να τρέξει τις διαδικασίες, ούσα η ίδια δήμαρχος και υποψήφια για επικεφαλής. Έχει την εμπειρία να φέρει την αποστολή εις πέρας καθώς συμπληρώνει 13 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (2003-2010 και 2019 μέχρι σήμερα), διετέλεσε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι σήμερα πρόεδρος του “Μουσείου Τσιτσάνη”, ενώ διαγράφει μια εξαιρετική επαγγελματική πορεία ως δικηγόρος. Μετριοπαθής η ίδια γίνεται και η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Τρικκαίων, φιλοδοξώντας να λάβει και την ψήφο των είκοσι έξι (26) συναδέλφων της και να διεκδικήσει ως επικεφαλής μια νέα θητεία για την παράταξη.

Οι διαδικασίες εκλογής αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο (ΕΔΩ).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης