Παραπολιτικά

Το Σαββατοκύριακο η εκλογή νέου δημάρχου Τρικκαίων-Τι είπε ο Παπαστεργίου στην ομάδα του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Δήμο Τρικκαίων μετά την υπουργοποίηση-ως φαίνεται- στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης του επί 9 χρόνια δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο δήμαρχος στον “πρωινό καφέ” της Δευτέρας με τους αντιδημάρχους του, παρουσία προέδρων οργανισμών του Δήμου αλλά και δημοτικών συμβούλων, ανακοίνωσε ότι δέχθηκε πρόταση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και την αποδέχτηκε. Ζήτησε από τους παριστάμενους και συμφώνησαν όλοι ότι όποιος ή όποια αναδειχθεί ως διάδοχός του και κατέβει ως επικεφαλής και υποψήφιος/υποψήφια δήμαρχος τον Οκτώβριο θα στηριχτεί από το σύνολο των μελών της παράταξης. Άρα δεν μιλάμε πια για “μεταβατικό δήμαρχο”, αλλά για “δήμαρχο και υποψήφιο δήμαρχο”. Όπως αποκάλυψε ήδη από χθες το trikalavoice.gr  (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) τη δημαρχία θα διεκδικήσουν οι Νικολέτα Μπρουζούκη, 1η σε ψήφους δημοτική σύμβουλος, πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων και σήμερα πρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, Μιχάλης Λάππας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρώην προέδρου του Δ.Σ. Τρικκαίων, ιδρυτικού μέλους δε της “Επανεκκίνησης” και Νίκος Σακκάς, αντιδήμαρχος Πρόνοιας, πρώην αντινομάρχης και πρώην πρόεδρος του πάλαι ποτέ Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο Γιώργος Παναγιώτου, πρόεδρος σήμερα του Δ.Σ. Τρικκαίων και 2ος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος δεδομένου ότι θα πρέπει να συγκαλέσει και το Σώμα για την εκλογή νέου δημάρχου, προς το παρόν κρατάει αποστάσεις.

Η εκλογή του νέου δημάρχου, από την παράταξη Παπαστεργίου, θα γίνει μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Θα ακολουθήσει τυπικά η εκλογή από το Δ.Σ. καθώς το Άρθρο 69 του Νόμου 4555/2018 προβλέπει τα εξής: «Αν η θέση του δημάρχου κενωθεί για οποιονδήποτε λόγο, το δημοτικό συμβούλιο εκλέγει νέο δήμαρχο, μεταξύ των συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τον πρώτο ή δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό. Προς τούτο, το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την κένωση της θέσης, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του. Η πρόσκληση αυτή επιδίδεται με οποιοδήποτε δημόσιο όργανο ή όργανο του δήμου, έως την παραμονή της ημέρας της συνεδρίασης. Η εκλογή του νέου δημάρχου γίνεται με μυστική ψηφοφορία. Δήμαρχος αναδεικνύεται ο σύμβουλος που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου“.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης