Παραπολιτικά

Παίρνει τη βουλευτική έδρα απ’ τους “Σπαρτιάτες” ο Οικονόμου; Ραγδαίες εξελίξεις

Κοινοβουλευτικές και δικαστικές εξελίξεις δρομολογούν οι καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος έχει ήδη κληθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου σήμερα, προκειμένου να καταθέσει για τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής περί Greek Mafia και μεθόδων Δον Κορλεόνε.

 

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, έχει ήδη διαγράψει 3 βουλευτές, αν και χθες βράδυ… ανακάλεσε τη διαγραφή τους, ενώ το Σαββατοκύριακο ανεξαρτητοποιήθηκαν άλλοι 2. Την ίδια ώρα ο ίδιος ο πρόεδρος των Σπαρτιατών καλείται να δώσει εξηγήσεις για την “συμμορία”, που όπως είχε υπονοήσει, τον εκβιάζει με μεθόδους… μαφίας, προκαλώντας τις πρώτες αποχωρήσεις βουλευτών.

Εκλογοδικείο και πιθανότητα… εκλογής Οικονόμου στα Τρίκαλα

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (σ.σ. Εκλογοδικείο)  έχει στα χέρια του ενστάσεις υποψηφίων βουλευτών, οι οποίοι δεν εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιουνίου και με προσφυγές τους στρέφονταν σε βάρος των Σπαρτιατών, υποστηρίζοντας ότι πίσω τους κρύβεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Συνεπώς, όπως λένε, κακώς έγινε η ανακήρυξη των Σπαρτιατών, γιατι ο νόμος περί του πραγματικού καθοδηγητή παραβιάστηκε.

Το ανώτατο δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να εξετάσει τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του για την “ταύτιση” Σπαρτιατών και Ηλία Κασιδιάρη. Θα εισφέρει σε αυτό και το αποτέλεσμα της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και όσα θα καταθέσει ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως έχει αποκαλύψει το trikalavoice.gr (ΕΔΩ) αν το Δικαστήριο κάνει δεκτή την προσφυγή τότε θα γίνει ανακατανομή των εδρών εντός του κοινοβουλίου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ν.Δ. παίρνει 5 επιπλέον έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 επιπλέον έδρες, 2 επιπλέον έδρες παίρνει και το ΠΑΣΟΚ και από 1 ΚΚΕ, “Ελληνική Λύση” και ΝΙΚΗ.

Εάν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω τότε έχουμε και καραμπόλα με την κατανομή εδρών στα Τρίκαλα, καθώς τη 1 από τις 2 επιπλέον έδρες που μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την παίρνει ο Γιώργος Οικονόμου (σ.σ. είναι πρώτος επιλαχών σήμερα πανελλαδικά για το κόμμα) εις βάρος της Ν.Δ. η οποία παίρνει την έδρα σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Η όλη διαδικασία πάντως εκτιμάται ότι μπορεί να πάρει και έως μερικούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης