Ροή Τοπικά

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γίναμε… Σικάγο στα Τρίκαλα; Τα “καμπανάκια” για τη βία ανηλίκων

Πέσαμε από τα σύννεφα αλήθεια με όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στα Τρίκαλα; Το σοκαριστικό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό “δια ασήμαντον αφορμή” ως φαίνεται του δικηγόρου Άρη Μερεντίτη τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Τρίκαλα έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα σε μια σειρά γεγονότων των που σημειώνονται σχεδόν… καθημερινά την τελευταία 3ετία.

 

Αρκεί μια ματιά ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ  ή σε ρεπορτάζ για άγριους τσακωμούς μεταξύ ανηλίκων στην πλατεία Δεσποτικού σε γειτονιές της πόλης για να καταλάβει πως… κάτι δεν πήγαινε καλά. Πριν από λίγους μήνες υπήρξαν ακόμη και αποβολές από σχολεία των Τρικάλων για περιπτώσεις μπούλινγκ, ενώ γονείς προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τέτοια περιστατικά. Το trikalavoice.gr είχε απευθύνει έκκληση ουσιαστικά μέσα από ρεπορτάζ του τον περασμένο Νοέμβριο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “σε φαινόμενο που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να εξελιχθεί η νεανική παραβατικότητα και στα Τρίκαλα. Είδαμε τις τελευταίες μέρες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα και δεκάδες συλλήψεις ανηλίκων. Και στα Τρίκαλα όμως, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, μόλις τον τελευταίο μήνα υπήρξαν δυο συλλήψεις ανηλίκων, καθώς και των γονέων τους για παραμέληση. Ωστόσο καταγράφονται και άλλες περιπτώσεις, άγριων καυγάδων δια ασήμαντη αφορμή ή και φαινόμενα μπούλινγκ…”. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά.

Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι όλοι πρέπει να ενσκύψουμε πάνω στο πρόβλημα που αφορά τη μικρή μας κοινωνία. Οι Αστυνομικές Αρχές, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, εμείς ως Μέσα Ενημέρωσης, η επιστημονική κοινότητα να δείξει πως μπορεί να “θεραπευτεί” όλο αυτό και να παραμείνουμε ενωμένοι ως κοινωνία, πριν αρχίσουμε να καταφερόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης